EVN Топлофикация Пловдив започва поетапно подаване на топлинна енергия за всички свои битови и стопански клиенти. Топлоподаването стартира от 7 ноември 2022 г. (понеделник), информират от дружеството.

С оглед на понижаването на температурите и с цел осигуряване комфорта на своите клиенти, дружеството обяви началото на отоплителен сезон 2022/23 г. Компанията вече започна подаването на топлинна енергия към някои сгради в Пловдив, които бяха заявили това преди официалното начало на сезона.

Пускането на отоплението ще се осъществи поетапно. То ще бъде пуснато първо в детските градини, училищата и лечебните заведения. След това парното ще бъде пуснато и в обществените и жилищните сгради

От EVN Топлофикация Пловдив напомнят на абонатите си, че за качествено пускане на отоплението е необходимо регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление, а едва след това може да започне регулиране степента на загряване.

EVN Топлофикация Пловдив в готовност да пусне парното на абонатите си

EVN Топлофикация Пловдив в готовност да пусне парното на абонатите си

Топлоснабдяването може да стартира по-рано при желание на отделни сгради