EVN Топлофикация Пловдив е в готовност за предстоящия отоплителен сезон, информират от дружеството. То има готовност да стартира топлоснабдяването по-рано при желание на отделни сгради.

От EVN Tоплофикация посочват, че клиентите имат възможност да поискат по-ранно включване на абонатната станция в тяхната сграда. За целта е необходимо да представят протокол от общо събрание за етажната собственост. Протоколът се предоставя в EVN Офис в Пловдив или при съответната фирма за дялово разпределение (ФДР).

Всички над 1200 абонатни станции на EVN Топлофикация осигуряват автоматичен контрол на топлоподаването в зависимост от външната температура. Във всяка абонатна станция са инсталирани контролери, които позволяват ефективно управление на топлоподаването, уточняват от дружеството.

За качествено пускане на отоплението е необходимо регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление, а едва след това може да започне регулиране степента на загряване, пишат още от EVN.

От EVN Топлофикация посъветва абонатите си да преминат на дистанционен отчет. От дружеството изтъкнаха предимства като пълен и точен ежемесечен отчет на всички уреди, липсата на изравнителни сметки и без отпадане на нуждата от самоотчет.