В неделя, 20 август, ще бъде пуснато движението по северното платно на бул."Цариградско шосе" при Орлов мост от страната на сграда "Царевецъ". Платното се ремонтира в момента, но от фирмата уверяват, че ще приключат работата до дни.

До 22 август приключва ремонтът на "Орлов мост", уверява Фандъкова
Обновена

До 22 август приключва ремонтът на "Орлов мост", уверява Фандъкова

Забавянето на ремонта на бул. "Прага" - заради изграждането на канализация

Движението ще се извършва двупосочно по две ленти в участъка.Това стана ясно днес при проверка от кмета на София Йорданка Фандъкова и заместник-кмета Евгени Крусев.

Към момента вече е поставена стоманена мрежа, с цел допълнително заздравяване на основното асфалтово покритие и над нея е положен първият пласт асфалт.

Днес, 17 август, започва полагане на последния износващ пласт асфалт на бул."Цариградско шосе" по централното пътно платно, а утре ще се полага последния пласт асфалт по допълнителната лента за десен завой на булеварда.

Задръствания на "Орлов мост" заради ремонтите

Задръствания на "Орлов мост" заради ремонтите

Преасфалтирането трябва да завърши в четвъртък

Технологията на работа изисквала горещото асфалтово покритие да изстине 48 часа, за да се стегне и заздрави. След което ще бъде възстановено движението.

Ремонтът по южното пътно платно на бул."Цариградско шосе" от страната на езерото Ариана, което ще се затвори за движение. Едновременно с ремонта на южното пътно платно на бул."Цариградско шосе" ще се извърши и текущ ремонт на участък от бул."Евлоги и Христо Георгиеви" между Орлов мост и бул."Гурко".

При благоприятни метеорологични условия работата по двата булеварда се очаква да приключи за седем дни и да бъде възстановено движението.