До две седмици Северният обход на Бургас, който ще поеме трафика, идващ от автомагистрала "Тракия" и продължаващ към Поморие, Несебър и Слънчев бряг ще бъде пуснат в експлоатация. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, цитиран от Нова телевизия.

Той инспектира строителните дейности на обекта. По думите му ако, времето е благоприятно маршрутът ще бъде пуснат около Великден. Очаква се тогава обектът да има и Акт 16. Дотогава движението ще бъде междинно заради забавяне на осветлението, поясни Шишков.

Ако Акт 16 не бъде взет до 2 седмици, то със сигурност ще има такъв до началото на летния сезон увери министърът.

Той посочи, че следващата седмица се очаква да започне и ремонтът на компрометирания язовир "Ясна поляна". Регионалният министър поясни, че за него МС е отпуснал сумата от 23 милиона лева.

Шишков бе категоричен, че няма опасност населените места на юг от Бургас, които се захранват с питейна вода оттам, да минат на воден режим по време на летния сезон.

Регионалният министър уточни, че все още се работи по схемата за увеличение на тарифите за плащане на тол такса от тежкотоварните превозни средства за преминаването им по републиканската пътна мрежа. Отложеното повишение на размера им с 50% ще се случи, но само до определени километри, допълни той.

След което ще има определен процент отстъпка, за да може тези, които изминат най-много километри, а това на практика са българските превозвачи, които осигуряват придвижването на нашите стоки, да имат определена отстъпка, за да не се отрази на джоба на всички нас, гражданите, обясни министър Шишков. Той добави, че в момента се правят подробни изчисления. За да може да поддържаме пътищата, трябва да имаме ресурс, така че според мен е съвсем справедливо да имаме увеличена тол такса, посочи той и поясни, че това е било заложено преди служебния кабинет.

До края на годината пускат Северния обходен път на Бургас

До края на годината пускат Северния обходен път на Бургас

Строителните дейности на финалната права