Откриха новия пешеходен подлез в столичния квартал Горна баня, съобщиха от НКЖИ, които са инвеститори.

В края на 2015 година генералният директор на компанията инж. Милчо Лабрев разказа за news.bg, че изграденият пешеходен подлез е плод на много тежка ситуация, създала се в тази нерегламентирана пешеходна пътека за жителите от квартал Горна баня.

Тя се намира в зона, където железопътният друм криволичи и няма видимост за идващите влакове. На това място скоростта е висока, уточняват от дружеството. Това е причината за много трагични инциденти. При последния инцидент е загинало младо момче в нощните часове.

Решихме да изградим подлез, а не пасарелка, тъй като тя е по-тежка като експлоатация за самите граждани, допълни Ламбрев.

Подлезът се охранява, разполага с камери за видеонаблюдение, автоматично осветление и отопление за зимните месеци.

Съоръжението е изцяло завършено, с издаден акт 16, разполага с удостоверение за ползване и в най-скоро време собствеността му ще бъде прехвърлена на Община Овча купел, заяви днес по време на откриването инж. Ламбрев.

Генералният директор на НКЖИ се надява, че Община Овча купел и жителите на Горна баня ще се грижат добросъвестно за чистотата и целостта на новия подлез. В обръщението си към гражданите той отново припомни, че единствените места за преминаване през жп линиите са изградените съоръжения за пешеходци - прелези, подлези, надлези и пешеходни пътеки.

На събитието присъстваха Дончо Барбалов, заместник-кмет по транспорта на Столична община, Христина Семерджиева - кмет на Община Овча купел, Станислав Иванов, народен представител и член на Комисията по транспорт, както и представители на фирмата-изпълнител и проектантите на обекта.