Клуб „Млад рицар" - единствената в света младежка рицарска организация към ордена на Тамплиерите, прие нови членове на официална церемония, проведена на територията на музей „Владислав Варненчик".

Николай Бинев - Велик Командер на Командария „Цар Калоян" - Варна и Павлин Павлов - Велик арбитър на Великия приорат България, извършиха церемонията по ръкополагането.

Дванадесет годишната Ивет Лазарова получи званието „Дама - рицар", а три нейни връстнички бяха удостоени с званието „Млад командер" и оглавиха организациите на младите рицари във варненските училища, съобщиха от Великия приориат.

Парк-музеят „Владислав Варненчик", като култово място, където се пази историята на решаващата битка на европейските народи срещу османските поробители, е традиционен домакин на ритуалите на Рицарския орден на Тамплиерите.

На церемонията бе обявено официално взетото в Париж решение за даване на статут на Велик Приорат и пълноправно членство на България в Ордена на Тамплиерите -OSMTH.

Голяма чест и признание е, че България е приета като 14-ти член от над 60 държави, кандидатстващи за пълноправно членство.

Целта на младежката рицарска организация на Ордена на Тамплиерите е да възпитава подрастващите в духа на християнския морал и рицарските добродетели. Те биват насърчавани да вършат богоугодни дела, да помагат на бедните и страдащите, на своите връстници и на възрастни хора в нужда.

Всички деца от клуба на Младия рицар получиха като подарък дневници за добрите си дела през годината, както и информационни проспекти за историята на Парк-музей „Владислав Варненчик".