Областният комитет на БЧК в Пловдив започна раздаването на помощи на пострадалите от наводненията в община Съединение. Засегнатите от природното бедствие ще получат дрехи и одеала.

При необходимост ще бъдат предоставени и легла. Броят на нуждаещите се уточнява, но с предимство ще бъдат семействата, останали без къщи. От БЧК имат готовност да подпомогнат 100 души.

Областната дирекция "Гражданска защита" в Пловдив започна раздаването на дезинфектанти и инсектициди на осем от най-пострадалите общини в Пловдивско от последните проливни дъждове.

Днес ще бъдат разпределени количествата, предназначени за най-засегнатите общини - Марица и Съединение. В следващите дни дезинфектанти и инсектициди ще бъдат раздадени и на общините Асеновград, Стамболийски, Куклен, Родопи, Садово и Първомай, съобщава радио Пловдив.

Предвидени са близо 1800 литра дезинфекционни препарати и 540 опаковки инсектициди против вредители. Препаратите са осигурени от Министерството на държавната политика при бедствия и аварии, а разчетите са направени по заявки от пострадалите населени места.

Същевременно Областната дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив е осигурила питейна вода за асеновградските села Конуш, Избегли и Червен - съобщава директорът на пловдивската "Гражданска защита" Атанас Атанасов. По думите му, водоподаването на тези села ще бъде възстановено в понеделник - 11-ти юни.