Разкриха още един мобилен ваксинационен кабинет в София.

Той е разположен в преоборудван автобус по инициатива на Фондация "Благотворителност и милосърдие".

На днешното откриване на новия пункт за ваксинация шефът на Столичната РЗИ Данчо Пенчев обяви, че автобусът първоначално ще бъде паркиран на пл. "Ал. Батенберг", а в почивните дни ще се намира на Летище София - Терминал 1.

Работното му време ще бъде от 9.00 до 18.00 часа всеки ден, включително събота и неделя. На официалната страница на Столичната РЗИ ще се публикува информация с останалите места, на които ще бъде разполаган мобилният пункт впоследващ етап на кампанията.

 Голям интерес към пунктовете за ваксинация в софийски паркове

Голям интерес към пунктовете за ваксинация в софийски паркове

Предвижда се пунктовете да работят всеки ден през юни

Кметът на София Йорданка Фандъкова изрази благодарност за усилията на здравната инспекция повече софиянци да получат по-лесен достъп до ваксиниране.

Тя подчерта, че е изключително важно през пролетния и летния период, когато случаите на заразени с коронавирус намаляват, да могат да се ваксинират колкото се може повече хора и подчерта, че за съжаление вирусът не си е отишъл.

"Ще дойде есента и се надяваме, че колкото повече ваксинирани хора има, толкова по-леко ще посрещнем следващия сезон. Не бива да забравяме какво се случи миналите есен и зима и колко натоварени бяха софийските болници", напомни градоначалникът.

Фандъкова благодари на софийските лекари, които са работели денонощно, и на екипите, включили се в инициативата за откриване на мобилни пунктове. По нейни думи до момента през тези пунктове са минали около 3200 души.

Фандъкова съобщи, че в момента се водят преговори с два от големите търговски центрове, в които също ще бъде открити по един кабинет за ваксиниране.

Кметът благодари и на проф. Тодор Кантарджиев, че е приел поканата й да консултира Столичната община като специалист.

Откриват 3 пункта за ваксинация в столицата

Откриват 3 пункта за ваксинация в столицата

Гражданите, имунизирани с еднодозовата ваксина на "Янсен", ще получат сертификат за ваксинация