Триажен кабинет за пациенти със съмнение за коронавирус отваря врати в МБАЛ-Поморие, съобщава БНР.

Той заработва от утре, като в него ще се извършват безплатни прегледи на пациенти със симптоми за COVID-19, включително тестове, кръвна картина и рентгенови изследвания, без необходимостта от предоставяне на талони от личните лекари.

В кабинетd ще работи медицински екип, който ще преценява състоянието на пациентите и дали се налага хоспитализирането им. Целта е да бъде облекчена работата на медиците в болницата, тъй като в момента голяма част от пациентите сами се диагностицират с коронавирус, а немалка част от хората са изпращани от личните им лекари към болница само след разговор по телефон и без значение от симптомите им.

В триажния център ще работят един лекар и една медицинска сестра. Работното време ще бъде от 9.00 до 11.00 ч. и от 14.00 до 16.00 ч.

Разходите за ремонта на помещението, където е обособен триажният кабинет, са поети от бюджета на общината, а от услугата ще могат да се възползват жителите на Поморие и на съседните общини - Руен и Несебър, които също се обслужват от МБАЛ - Поморие.

2866 нови носители на коронавирус, починаха 104 души

2866 нови носители на коронавирус, починаха 104 души

Активните случаи са 47 858 - със 733 повече от вчера...