Събраните до момента доказателства сочат, че при инцидента край Асеновата крепост се касае за нещастен случай. Това коментира прокурор Димитър Молев, цитиран от кореспондентката на БНР.

Припомняме, че 13-годишно момиче от Асеновград падна вчера следобед от 7-метрова височина по пътя за Асенова крепост. Момичето е в кома и с опасност за живота. Анета е получила черепно-мозъчна травма, а медиците от пловдивската университетска болница „Свети Георги” не се ангажират с прогнози.

Инцидентът е станал до разклона за Бачково, когато група шестокласници се връщали от разходка. Момичето полетяло по стръмния пътен участък, след като залитнало, докато си завързвало обувката.

До момента Районната прокуратура в Асеновград е разпитала три деца, които са преки свидетели на инцидента. По случая е образувано досъдебно производство.

Подробен доклад за инцидента е изпратен до Регионалния инспекторат по образованието от директора на училище „Свети княз Борис I”. Оттам пък е информирана и просветната министърка Меглена Кунева.