Полицията в Стара Загора разследва сигнал за насилие на животни, съобщава Нова телевизия.

В социалните мрежи е разпространен видеоклип, на който се вижда как младеж хвърля две кучета в шадраван в парк "Аязмото".

Подателите на сигнала са свидетели, присъствали на случилото се.

Протести срещу насилието над животни в страната

Протести срещу насилието над животни в страната

Протестиращите искат ефективни присъди за насилие над животни

По-късно от община Стара Загора съобщиха, че още в момента на деянието са били сигнализирани през тел. 112, а отзовалите се служители от МВР са заловили на място двамата мъже. Те са били пияни. Съставени са им актове - за употреба на алкохол на обществено място и за кучета без повод. Има нарушения по Закона за ветеринарномедицинска дейност и по Закона за защита на животните, както и съставомерни деяния, попадащи в обхвата и на Наказателния кодекс.

Община Стара Загора разполага с видеонаблюдение и предоставя на органите на реда записи, свързани с опазването на обществения ред.

От общината още веднъж апелират гражданите да подават сигнали и да не остават безучастни - от незаконните сметища, изхвърляне на фасове и други отпадъци, управляване на индивидуални електронни превозни средства на забранени места и др. Няма малки и големи нарушения, трябва да сме чувствителни към всяка тема.