През последното денонощие в Силистренска област е падналo рекордно количество дъжд като най-обилни валежи е имало близко до града в село Калипетрово - 72 литра на квадратен метър, съобщи БНР.

Подадени са сигнали за наводнени мазета на къщи и дворове.

През последните 24 часа са паднали повече валежи отколкото е нормата за месец август в шест от седемте силистренски общини. Над 64 литра на кв.м. е измереното количество в Силистра при месечна норма от 43 литра.

Над 60 л/кв.м е падналият дъжд в общините Главиница, Ситово и Дулово. В Тутракан и в Кайнарджа - между 47 и 53 л/кв.м. Само в община Алфатар валежите са под нормата за месец август - 48 л/кв.м.

Измереното количество дъжд във Варна е 54 литра на квадратен метър. Пристанището е затворено заради силния вятър. Полетът от София за Варна е пренасочен към Бургасакушеро-гинекологичната заради лошото време, съобщиха от летището. Аварийни екипи отводняват котелното помещение на болница във Варна и пешеходни подлези.

По-рано днес e паднало дърво до спирката на автогарата във Варна е препречило пътя и е  затиснало лек автомобил. В колата няма хора.

Още две дървета са паднали на пътя за село Каменар и в район Приморски. Аварийни екипи вече са ги отстранили и пътищата са отворени.

Продължава да вали и в Добричка област. Там измереното количество е 37 литра на квадратен метър. Спасителни екип са отводнявали хотел "Орлов" в курорта "Албена" и мазета в град Добрич. Заради авария от 4 часа сутринта живеещите в района на кв. "Рилските блокове" са без ток. Силен вятър духа в община Генерал Тошево.