Лекар от Отделението по анестезиология и интензивно лечение към Многопрофилната болница за активно лечение във Враца е получил тежки травми, след като е пребит днес от близък на починал през нощта младеж.

Инцидентът е станал тази сутрин към 8:30 часа, съобщиха от болницата, цитирани от БиТиВи.

Застъпилият на дежурство лекар анестезиолог Николай Н. излязъл от отделението, за да съобщи на близките на 25-годишен младеж от врачанското село Девене, че е починал през нощта.
Младежът бил приет преди два дни в кома след поредица от исхемични инсулти.

Когато чул тъжната новина, братовчедът на починалия млад мъж - 22-годишният Дико Д., който чакал заедно с баща му и брат му пред отделението, нападнал лекаря. Той му нанесъл само един силен удар с юмрук, но от него анестезиологът паднал на земята с разбито лице.

Колегите му, които се притекли на помощ, установили, че е получил тежка лицево-челюстна травма. Той е транспортиран във Военно-медицинска академия в София, като предстои да бъде опериран и лекуван.

Срещу Дико Д. е започнато бързо полицейско производство, съобщи говорителят на Областна дирекция  на МВР Красимир Василев.

Припомняме, в края на миналата седмица близки на починала пациентка разбиха вратата на реанимацията на Университетската болница "Д-р Георги Странски" в Плевен и нанесоха побой на медицинския екип.

Пострадали от побоя в плевенската болница са дежурният лекар д-р Славейко Богданов, две медицински сестри и санитарка.