Гонка е спретнал на столичните полицаи тази нощ моторист без книжка. Наложило се е той да бъде спрян с три стоп патрона, тъй като не само не е спрял за проверка, но и се е опитал да прегази полицай, за да избяга отново.

Екшънът се е разиграл около 00.45 часа по бул. "Никола Петков". Пътни полицаи забелязали моторист да се движи в посока квартал "Горна баня" с висока скорост, без светлини и скрит регистрационен номер.

Опитали се да го спрат със звук и светлинни знаци, но мотористът не само не спрял, но и започнал да се движи още по-бързо.

Патрулиращият екип полицаи сигнализирали свои колеги, които също опитали да спрат моториста, но безуспешно. Затова и се наложило преследване, в което му препречили пътя и той почти спрял.

Когато обаче един от полицаите излязъл от патрулния автомобил и за пореден път направил опит да го спре, мотоциклетистът увеличил скоростта и се насочил към тях. Другият от полицаите се наложило тогава да използва служебното си оръжие и произвел три изстрела със стоп патрони - един от тях улучил моториста в ръката, а другите два попаднали в крака му.

Мотористът е прегледан от екип на Спешна помощ и от лекари в болница. Назначено му е лечение.

Установено е, че мотористът е 24-годишен, управлява моторното превозно средство без необходимата категория, а моторът е спрян от движение.

Работа по документиране и изясняване на всички обстоятелства около случая продължава.