Жителите на сливенското село Драгоданово протестират с искане да бъде закрит интерната за деца с противообществени прояви, съобщи Нова телевизия. Това става ден след като започна събиране на подписи за това решение на общността. До момента са събрани 110 подписа.

С подписка в сливенско село искат закриване на детски интернат

С подписка в сливенско село искат закриване на детски интернат

Повод е смъртта на 63-годишен мъж, открит обезглавен

Поводът хората да искат да се затвори социалното заведение е смъртта на възрастен мъж и подозрението, че деца от интерната са отговорни за това. Мъжът е намерен обезглавен на 6 май. Според полицията жертвата е разкъсана от диви животни. Жителите на Драгоданово обаче твърдят, че е възможно да става дума за престъпление.

Местните се оплакват от редица вандалски прояви, редовно извършвани от децата. Те хвърляли камъни по възрастни хора, чупели паметници на гробището и проституирали, казват хората от Драгоданово.

"Положението излезе извън контрол", категоричен е кметът на селото Станчо Станчев.

Възпитатели в интерната твърдят, че децата излизат в селото, но придружени от възпитател. Те признаха, че е имало случаи, при които питомците им са прескачали оградата, но те са единични. Те са деца като всички останали, казаха от ръководството на интерната.