Военни продължават да помагат на населението в засегнатата от тежката зимна обстановка Североизточна България. Те се включиха с техника, съобщават от пресцентъра на Министерство на отбраната.

По искания на областните управители в областите Варна и Добрич, военнослужещи с високопроходима техника от военните формирования 38 010 - Варна и 34 410 - Варна от състава на Военноморските сили почистват от снегонавявания части от пътната инфраструктура по направленията Варна - селата Кичево и Куманово и Добрич - селата Козлодуйци и Смолница.

Третокласните пътища в четири области остават напълно затворени

Третокласните пътища в четири области остават напълно затворени

Силистра, Разград, Добрич и Шумен

Военни състава на Военновъздушните сили от формированията в Шабла и Балчик с роторни снегорини почистват част от пътната инфраструктура по направленията Шабла - селата Захари Стояново - Бежаново - Рогозина и обратно и Балчик - селата Царичино - Малина - Горица - Великово - Сърнино.

До 6.50 часа тази сутрин военни с верижна машина МТЛБ помагаха на екипи на енергото за отстраняване на аварии по електропреносната мрежа за селата Белоградец, Ягнило и Доброплодно, област Варна.

Обстановката в Северна България остава усложнена
Обновена

Обстановката в Северна България остава усложнена

Навяванията няма да спрат

Областният управител на Плевен също е поискал помощ от армията. До късно снощи военни от Долна Митрополия са почиствали с роторни снегорини пътната мрежа от Долна Митрополия до село Славовица и обратно. Те са отворили пътя за селото.