Движението на влаковете във Враца временно е било преустановено заради съборено от слилния вятър дърво пред пътническа композиция.

Влакът от Видин се ударил в поваленото върху релсите дърво малко след 9 часа. "Видяхме дървото, но се ударихме. Предприех всички мерки за спиране, обаче те се оказаха недостатъчни. Просто нямаше как да го избегнем. Ние се спасихме в машинното с колегата", коментира машинистът Стойко Стойков пред bTV.

Дървото повалило и стълб от контактната мрежа. "Просто видяхме, че стълбът пада. Има поражения по влака. Има счупено стъкло. Има дори ранен пътник. Цялото стъкло направо падна върху жена. Помолихме всички да слязат от влака. С каквото можахме помогнахме на всички да не се паникьосват", разказва кондукторът Никола Илиев, цитиран от медията.

30 военни разчистват пораженията от вятъра във Враца

30 военни разчистват пораженията от вятъра във Враца

Силният вятър във Враца достига скорост от 130 км/ч вече второ денонощие

По-рано сутринта пък малък камион се преобърнал върху автомобили в квартал "Дъбника" във Враца. Покрив на кооперация е почти изцяло разрушен.

От общината обещават да съдействат на пострадалите чрез Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет. "Разчитаме на държавата за подкрепа за финансиране на част от щетите, за които няма застраховка", коментира пред bTV кметът на Враца Калин Каменов.

Припомняме, че заради силния вятър постъпиха стотици сигнали за паднали дървета и ламарини, счупени клони и прозорци, компрометирани покривни конструкции на територията на община Враца и още вчера бе обявено частично бедствено положение. Засега то остава в сила.