На 28 декември 2006 г. във в. „Струма" излиза статия, според която седемте тенис игрища и обслужващата сграда в местността Бачиново до Благоевград са заменени срещу етаж в новия бизнес-център на „крупната строителна фирма „Универсалстройконсулт" на Георги Ганджов и Петър Парашкански".

Тенис кортовете край благоевградския парк Бачиново - едно от големите ни тенис съоръжения, са собственост на държавата и заедно с басейна и административната сграда са разположени на площ от 18 дка.
Тези 18 дка са заменени с етаж от около 800 кв. м в нова сграда, където трябва да се настани административния съд на Благоевград с деветимата новоизбрани от Висшия съдебен съвет магистрати.

В статията на „Струма" се казва още, че до края на 2006 г. сделката трябва да е приключила и да започне оборудването на съдилището. По думите на областния управител Владимир Димитров то трябва да е готово до 15 февруари 2007 г.

Председателят на тенис клуб „Бачиново-92" Красимир Кацаров и дванадесет членове на клуба пишат на 3 януари 2007 г. писмо до окръжния прокурор на Благоевград и до главния прокурор на Република България с молба за проверка по случая.

От организацията твърдят, че от сделката държавата е ощетена поне с 2 млн.евро и освен това е нарушен Законът за физическото възпитание и спорта (по членове 3, 4, 8, 30, 34, 41, 50 и 51а).

Според тенис клуб „Бачиново -92" размяната е неравностойна и двете покупко-продажби (продажбата на тенис игрищата и покупката на етажа от бизнес-сградата) са в ущърб на държавата, защото за тенис игрищата е направена данъчна оценка, а 800-те кв.м са продадени по пазарни цени.

По груби изчисления държавата е получила площ на стойност не повече от 60 хиляди евро, а е дала имот на стойност около 2 700 000 евро, от което следва, че държавата е ощетена с не по-малко от 2 милиона евро.

По мнение на членовете на клуба след подходящо градоустройство, цената на заменения парцел може да достигне и до над 5 млн. евро.

Назначена е прокурорска проверка по случая, резултатите от която все още се чакат.

Според Кацаров новият собственик няма изгода да запази тенис-кортовете. Той прогнозира, че комплексът ще бъде преустроен в квартал от затворен тип, предвид доброто му място - близо до центъра в зона за отдих с добър климат.

Не е редно сега, когато казваме, че приоритет е туризмът, спортът и здравето, областният управител да разреши тази сделка, коментира председателят на тенис клуб „Бачиново-92" Красимир Кацаров.
Още повече такава неравностойна замяна, с която държавата е ощетена с такава сериозна сума.

Областният административен съд започва работа в новия си офис след две седмици и по думите на Кацаров първата жалба към този съд още на 1 март - като започне да работи - ще бъде от тенис клуб „Бачиново-92" срещу областният управител на Благоевград.