Пътници без билет отправиха заплахи към кондуктор във влака между Септември и Пловдив, съобщава Нова телевизия.

Инцидентът е станал вчера, а саморазправата между гратисчиите и служителя на БДЖ е била заснета от пътничка.

Скандалът избухнал след като от гара Стамболийски се качили мъж и жена без билети, въпреки че те стрували 2 лева. Двамата не пожелали да си купят и от кондуктора.

Очевидка на разправията разказа, че гратисчиите са започнали да обиждат служителя и да го заплашват. До физическа агресия не се е стигнало.

След като пътничката, която пътувала с децата си, направила забележка да не се използват нецензурни думи, двамата насочили агресията си срещу нея.

"Даже каза, че ще изхвърчим всички през прозореца. Това се отнасяше за мен и за децата ми, предполагам и за другите хора в купето. Имаше двама възрастни мъже и едно младо момче, което се застъпи за мен и те се нахвърлиха върху него", разказа жената.

Служителите на БДЖ признават, че все по-често стават обект на атаки от страна на гратисчии. За щастие до момента не е имало физически посегателства. Служителите обаче посочват, че редовно са обект на психически тормоз.

По данни на БДЖ за година държавната железница губи близо 1 милион лева от гратисчии. От началото на 2019 г. до момента са били заловени 41 нередовни пътници.