Столичната дирекция на вътрешните работи предприема мерки по опазване на обществения ред и организация на движението в София на 24 август.

Повод за това са две събития, от които- отбелязването на Деня на независимостта на Украйна. В тази връзка от 16 до 21 часа в Градската градина е планирана благотворителна инициатива, а фасадата на Народния театър "Иван Вазов" ще бъде осветена в цветовете на националните флагове на Украйна и България. За честването е организиран и концерт.

Планирано е и шествие, от района на градинката "Възраждане" шествие по бул. "Ал. Стамболийски", площад "Св. Неделя", ул. "Съборна" до Градската градина. То ще протече от 19 до 20 часа.

Второто събитие, което ще се проведе на 24 август в столицата, е футболна среща от турнира на "Лига на конференциите" между отборите на ПФК "Левски" и ФК "Айнтрахт Франкфурт". Мачът ще се проведе на Националния стадион "Васил Левски" от 20 ч.

От страна на организатора са предприети стриктни мерки за недопускане на посетители, които имат наложена забрана за посещаване на спортни мероприятия. Малолетни ще се допускат на стадиона само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет.

Феновете на "Левски" ще бъдат допускани на отворените входове на сектори А, Б, В, и част от Г, а тези на ФК "Айнтрахт Франкфурт" през вход 23 и 24 на сектор Г и вход 25 на сектор А.

Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи, в това число огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, в това число парфюми и чадъри.

Ангажимент по охраната на спортната среща за домакинската агитка има частна охранителна фирма, а за гостуващата- СДВР. За да бъде избегнато струпване, полицията приканва зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона в 18 часа.

Преди, по време и след провеждане на двете мероприятия полицейските служители ще следят за опазването на обществения ред и за недопускането на престъпления и нарушения на територията на града.

В следобедните часове е възможно да възникне временно затруднение на движението в централната градска част. СДВР препоръчва на шофьорите да използват обходни маршрути.