Села в Севлиево от години са на воден режим, а гражданите свързват проблема с безразборна сеч. Засегнатите без вода села са десетки.

Община Севлиево коментира, че в последните 30 години бездействие има само през първите 20 г. От 2015 г. общината има план за проблема с безводието и работи по него, съобщава БТВ.

През последните години проблемът с безводието не само не се решава, но се и задълбочава, обясняват местни. Постъпват много сигнали за незаконна сеч. "На мястото на гора скоро видях поляна, повиках експерти - констатираха, че гората е здрава", коментира Боян Ботев от сдружение "Граждани за Севлиево".

"Едни и същи фирми печелят тръжните процедури за дърводобив, които са свързани с общинското горско предприятие", обяснява Георги Михайлов, собственик на фирма за дърводобив .

"Не зная защо хората нямат вода, но общинското предприятие незаконна сеч не е извършвало. При проверка не са установени нарушения", коментира инж. Александър Пенков, директор на общинското предприятие "Гори и земи" в Севлиево.