Продължава дарителската акция и помощта за семейството Блага и Иван Сунгарски, чиято ферма с кози и животни изгоряха от паднала мълния преди седмица. Информацията е на кметът на кюстендилското с. Слокощица Венера Илиева, цитирана от БНР.

Очаква се общинският съвет в Кюстендил да гласува и определена сума, която да е в помощ за възстановяване на къщата и изгорялата ферма, добави тя.

При пожара, причинен от мълния, изгоряха над 60 кози и ярета, над 30 кокошки, пуйки и петте кучета-пазачи. Пламъкът обхвана и всички спестявания на Блага и Иван.

Двамата започнаха да възстановяват обекта веднага. Разчитат и на доброволци. И в неделния ден техни роднини помагаха. В почистването участва и кметът на Слокощица Венера Илиева. Тя обясни, че е сложила и дарителски кутии в селото. "В банката не съм ходила. Имаше, сега не знам какво се случва, дали има нещо. Те са обещали да гласуват на общински съвет за финансова помощ", каза Илиева.

Кметът увери, че от горското стопанство очакват материал. Очаква се и фургон, където да се настани семейството.

"Обаждат се хора за мебели - печки, хладилници да дарят, но то трябва да се оправи, за да има къде да се сложат", допълни кметът.

60 животни загинаха при мълния в Кюстендилско

60 животни загинаха при мълния в Кюстендилско

Няма пострадали хора