В деня, в който Борис Бонев, общински съветник и евентуален кандидат за кмет на София, даде брифинг в центъра на София за състоянието на тротоарите, шефът на Столичния общински съвет и много вероятно също кандидат за кмет, но от ГЕРБ и сочен за евентуален наследник на Йорданка Фандъкова, Георги Георгиев отговори в социалните мрежи - мястото, където точно Бонев доби сериозна слава.

Георги Георгиев заявява, че и през събота и неделя работата по обновяването на тротоарите в цяла София не спира, а столицата изпълнява най-мащабната си програма за изграждане и ремонт на тротоари. Като пример Георгиев дава улицата пред 82 ОУ "Васил Априлов" в кв. Горубляне и локации в районите "Младост", "Люлин", "Възраждане", "Триадица", "Овча купел" и др. А също и ул. Ген. Гурко и ул. Солунска.

Тази година са осигурени средства за 14 пъти повече тротоари в столицата, а 1/3 от тях са предоставени за управление директно на районните кметове, отделно на това 70% от кметовете вече са сключили договори с избрани от тях строителни фирми. Освен това 24 нови надзорници трябва да помагат на районните кметове, за да няма "ремонт на ремонта", а пък ремонтите трябва да се правят с еднакъв вид настилки, материали и цветове.

Георги Георгиев анонсира, че се подготвя и интерактивна карта, в която в реално време да се въвеждат и следят заявките за ремонти. Тя ще дава сведение за тротоарите в цяла София, които предстои да бъдат обновени по нашата програма.

„Спаси София“ засадиха цветя на „разораната нива“ до Съдебната палата
Обновена

„Спаси София“ засадиха цветя на „разораната нива“ до Съдебната палата

Цялостният ремонт на пространството около църквата "Света Неделя" пак се отлага