45-годишният директор на столичната фирма „Паркиране и мобилност" Марчело Доковски, който е един от управителите на Центъра за градска мобилност е загинал при пожар в апартамент в столичния кв. „Белите брези", съобщиха от пресцентъра на МВР.

При инцидента е пострадало и 15-годишно момче, което е подало сигнал за пожара на телефон 160.

Инцидентът станал около 23.00 часа снощи в апартамент на 8-я етаж. След като се обадило в полицията, момчето позвънило и на родителите си, които били извън жилището. Когато пристигнали, бащата се втурнал да го спасява.

При идването на пожарникарите той вече бил в много тежко състояние и впоследствие починал.

15-годишният Ф.Д. не е тежко пострадал. Заедно с майка му - С.Д (41 г.), са настанени в „Пирогов", след като са прекарали около 20 минути в задимената среда. Те били транспортирани до болницата с линейка на пожарната

Пожарът е бил локализиран. Имало е сериозно задимяване.

Все още не е ясна причината за пожара. Съседи разказаха, че са чули взрив, но до момента няма данни за взривно устройство. Има версии обаче за умишлен палеж, съобщава БиТиВи.

Стана ясно, че в същото време на паркинга на блока е горял автомобил. Колата не е на Доковски, но според разследващите извършителят може да е объркал колата.