68-годишен мъж загуби управление над автомобила си при изпреварване и предизвика катастрофа по пътя между селата Чубра и Пъдарево, съобщават от ОДМВР - Бургас.

В събота около 14.20 ч. по пътя край град Сунгурларе лек автомобил "Опел Вектра" със старозагорска регистрация, управляван от 68-годишен жител от село Славянци, се е движел от село Пъдарево към село Чубра. При излизане от ляв завой водачът е загубил контрол над колата и така частично е навлязъл в лентата за насрещно движение, където се е блъснал в предната лява част на насрещно движещия се лек автомобил "Опел Корса" с варненска регистрация, управляван от 39-годишна жена от Стара Загора.

В катастрофата са пострадали водача на "Опел Вектра", който е получил фрактура на лявата подлакътна кост и е бил откаран в болница "Дева Мария", без опасност за живота, както и неговата 67-годишна съпруга, получила фрактура на дясната ръка и откарана в УМБАЛ - Бургас. Пострадали са също 40-годишната им дъщеря, която е била в колата - тя е получила леки наранявания и е била транспортирана до болница "Сърце и мозък", както и 2-годишния внук на водача и син на 40-годишната жена, със счупен крак и настанен за лечение в УМБАЛ - Бургас. Допълнително, от инцидента са пострадали и трите деца на водачката на "Опел Корса" - двама близнака на по 8 години и 10-годишния им брат. Момчетата са били откарани в УМБАЛ - Бургас, като за лечение е настанено само по-голямото момче със съмнения за спукан далак.

Мъж загина при катастрофа на Подбалканския път

Мъж загина при катастрофа на Подбалканския път

Жена, пътувала със същата кола, е в болница с опасност за живота