Трима души са загинали при тежка катастрофа между лек автомобил и мотор на пътя Плевен-Ловеч.

Първоначалната информация бе за една жертва, след като неправоспособен шофьор блъсна и уби на място моторист край Плевен около 22 ч. снощи.

Автомобилът е с немска регистрация, а шофьорът без книжка. Катастрофата е станала, след като колата навлязла в насрещното при завой и ударила идващия отсреща мотоциклетист. 44-годишният мъж е загинал на място.

След сблъсъка автомобилът е напуснал пътното платно и се е забил в крайпътно дърво, съобщи БНР.

По първоначална информация на водачът е съставян два пъти акт, че шофира без свидетелство. Той и спътникът му също са пострадали при сблъсъка.

По-късно стана ясно, че пътникът е транспортиран към плевенската болница, където е диагностициран с гръдни и черепни травми, с опасност за живота. Тази сутрин 28-годишният мъж е починал.

Водачът е с охлузни рани, без опасност за живота. Взета му е кръвна проба за алкохол, която установила 1,16 промила. 30-годишният шофьор е и осъждан.

По последна информация от прокуратурата, на мотоциклета се е возила и 34-годишна жена, чието тяло е открито при извършен повторен оглед. То е намерено зад дървета и храсти с височина около два метра, на разстояние 20 метра от мястото на удара.

Шофьорът на автомобила е привлечен като обвиняем за причиняване на пътнотранспортно произшествие, в резултат на което е настъпила смъртта на трима души. Той е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесен иск за неговия постоянен арест.

Под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Плевен разследването по случая продължава с разпити на свидетели, назначаване на необходимите експертизи и други действия по разследването за изясняване на всички обстоятелства по случая.

Моторист загина на пътя Пловдив-Пещера

Моторист загина на пътя Пловдив-Пещера

При предприемането на ляв завой навлязъл в насрещното и бил блъснат от автомобил