Инфаркт е най-вероятната причина за смъртта на шофьор на училищен автобус. Инцидентът е станал в понеделник в Кюстендил, съобщи bTV.

Докато превозва 10 деца водачът вероятно усеща, че му прилошава и натиска ръчната спирачка. Автобусът се удря в ограда в село Слокощица. В него са пътували 10 деца, които не са пострадали при инцидента. По машината няма значими материални щети.

15-годишно момиче спаси живота на шофьор, припаднал по време на движение

15-годишно момиче спаси живота на шофьор, припаднал по време на движение

Мъжът си е бил глътнал езика

По информация на Дарик предстои аутопсия да установи ясната причина за смъртта на 54-годишния мъж. Пристигналите медици са реанимирали шофьора с надежда да го върнат към живота, обясни директорът на Спешен център-Кюстендил д-р Албена Рапатинска.

Собственикът на дома, в чиято ограда е спрял автобуса, е извежда децата. Те са били в шок. Мъжът и съседа му се опитват да окажат първа помощ на шофьора. Съпругата му подава сигнал на телефон 112 и на място пристигат 2 линейки и полицейски автомобил, но мъжът почива на място.

Шофьорът е проявил истинско геройство в последните секунди от живота си. Той е дръпнал ръчната спирачка и е натиснал педала на спирачката и с двата си крака, за "да убие скоростта" на автобуса и да спаси децата.

Автобусът е превозвал деца след първата смяна на учениците от Кюстендил за Слокощица, като е влязъл в населеното място, от разклона при пътя за Ново село.

По случая са назначени няколко експертизи.