Едва 10% от таксиметровите автомобили в Шумен са със задължителния холограмен стикер и платена такса "Стоянка".

Крайният срок за закупуването им изтече вчера и от днес таксиметровите шофьори подлежат на санкции. Те обаче заплашват с протести и отказват да платят наложената от общината нова такса, информира Би Ти Ви.

Въпреки предвидената голямата глоба превозвачите в града отказват да закупят холограмните си стикери по 10 лева, защото са задължени да платят и нововъведената такса "Пиаца".

Таксиметровите шофьори са против таксата за паркиране и заради недостатъчните парко места в града. При 1 000 таксита са определени едва около 400 таксиметрови стоянки. Заради високите глоби обаче вече са закупени стикери за 81 автомобила. От общо близо 800 за миналата година.

От Община Шумен уточняват, че утре и през следващата седмица ще продължи приемът на документи за издаване на холограмни стикери, след заплатена такса "Пиаца".

Таксиметровите шофьори обаче не искат да плащат и подготвят нов протест. Те се заканват да блокират изходите на града, ако до 13.00 часа областният управител не спре решението на Общинският съвет за такса "Пиаца".