Силна буря се е разразила снощи на територията на община Гърмен, съобщи БТА. По първоначална информация пороен дъжд е наводнил третия етаж на сградата на общинската. администрация.

"Това ни се случва за трети път, почистваме улуци, канали, но когато е силен порой, водата намира слаби места в покрива", коментира кметът на Гърмен Феим Иса. По думите му предстои да се вземе спешно решение по проблема, за да се предпазяр компютрите и техниката в кабинетите.

В гърменското село Рибново градушка, която на моменти е била с размерите на орех, е унищожила цялата реколта. Хората от селото отглеждат домати, чушки, картофи, фасул и други култури, основно за лични нужди. Около 30 семейства отглеждат тютюн. Още снощи е започнал оглед на щетите.

Бурята е предизвикала свлачища и по пътя Рибново - Осеново. Имало е паднали камъни и изровени от водата банкети, но пътят вече е разчистен. Още във вчерашнатата вечер е започнало разчистване и на улиците от пясък и кал, както и на водостоци и задръстени шахти.

БНТ информира, че днес се описват щетите в Гърмен и Рибново.

По пътищата има наноси, а около Рибново има изкопани дерета, но основните поражения са по нивите. Бурята се е изсипала върху цялото село, като само една малка част е останала незасегната. Местните жители не помнят подобно бедствие от последните 50 години насам. 

Продължава описването на щетите след бурите в страната

Продължава описването на щетите след бурите в страната

Засегнати са десетки хиляди декара земеделски площи