Във връзка с напрежението в Асеновград, вътрешният министър Валентин Радев обясни, че ситуацията е под контрол, на място има жандармерия. Изпратени са и допълнително полицаи от Пловдив.

Вицепремиерът Валери Симеонов е там, "надяваме се, че там няма да има ескалация", изтъкна министър Радев.

Девет в ареста на Асеновград заради побоя

Девет в ареста на Асеновград заради побоя

Иззети са брадви, лопата и дървени тояги

Припомняме, на 26 юни 2017 г. цигани са нападнали момичета, които тренират кану-каяк в язовир "40-те извора" край Асеновград. Инцидентът е прераснал в масово сбиване на различни места - край язовира, по-късно в центъра на Асеновград и край болницата. Пострадали са четирима, откарани в болница за преглед.

Засилено полицейско присъствие в Асеновград след снощния протест

Засилено полицейско присъствие в Асеновград след снощния протест

След агресията срещу деца...

В сряда започва незабавна проверка на всички незаконни постройки в ромската махала "Лозница" в Асеновград. Започна акция за проверка на адресната регистрация на всички жители в квартала.

Жителите на Асеновград поискаха създаване на общинска полиция. Те настояха за повече полицейско присъствие по улиците, да се създаде общинска полиция, да се ограничат циганите пришълци от Пазарджик,Чирпан и други градове на страната, както и за тежки наказания за побойниците цигани.

Прокуратурата разследва масово сбиване в Асеновград

Прокуратурата разследва масово сбиване в Асеновград

Мелето почнало край язовир "40-те извора"

Проблемите са от приходящите цигани от други населени места. Тази вечер асеонвградчани подготвят още по-мащабен протест.