Една от контрапротестиращите от държавно субсидираните организации, освен от Съюза на слепите с 628 000 годишна субсидия, са и БАРИС, те значително по-малко, с 45 000 лв. годишно, но пък здраво нагазили в лайната с връзка с Главчев, пък и облажващи се редовно с проектчета. Със снимките показвам положението, а в линка може да проследите дейността на националката и да видите, че и през 2017 г. БАРИС изпълнява проект с европейско финансиране за 276 756 лв.

Палатка срещу палатка на протеста на майките в София
Обновена

Палатка срещу палатка на протеста на майките в София

Втора палатка се появи - на национално представителните организации

Това пише в профила си във "Фейсбук" Ива Маринова.

Българската асоциация за рекреация, интеграция и спорт (БАРИС) се създава през есента на 2009 г., след изборната победа на ГЕРБ. Както личи от нейното портфолио тя е с твърде благородни цели и има съответстващо родословно дърво - съоснователят Михаил Главчев е син на депутата от ГЕРБ Димитър Главчев. Самбистът Румен Стоилов, който по-късно става депутат от ГЕРБ и напуска БАРИС, е известен като "най-богатия депутат", според собствената му имотна декларация, припомня сайтът "Бивол".

Година по-късно, на 11 ноември 2010 г. Министерски съвет признава БАРИС за национално представителна асоциация. Според източници на Биволъ за кандидатурата на БАРИС са били положени специални грижи както от таткото на Михаил Главчев, така и от тогавашния шеф на политическия кабинет на Бойко Борисов - Румяна Бъчварова. Представителният статут важи за три години и дава право на субсидия от държавния бюджет.

За да получи заветния статут БАРИС е представила в МС "сертификат за членство в Международната асоциация за рекреация и спорт за церебрална парализа от 25 март 2010 г." Става дума за асоциацията CPISRA. Оттам потвърдиха, че БАРИС се води техен член, но се оказа, че асоциацията е платила само два пъти членски внос - през 2010 г. и през 2013 г.