След обилните валежи ситуацията в Етрополе е овладяна, съобщи Министерството на държавната политика при бедствия и аварии. Снощи в града бе обявено бедствено положение. Тази сутрин отводнителните дейности в Етрополе са приключили.  

Екипи на МДПБА и РС „ПБЗН" отводниха дворове и мазета на 30 къщи, 3 жилищни блока, спортната зала и детската градина в града.

Спасители на Министерството с водолаз днес ще работят в района над софийското село Кокаляне, където е залята вилна зона „Старата Юзина". Във вилите са 5-6 човека, които са откъснати. Спасителите ще предприемат действия по извеждането на хората, при необходимост ще им бъде осигурена храна и вода.

Продължава почистването на коритото на река Искър при село Герман.
В Хасковска област от рязкото покачване нивото на притоците на река Съзлийка южно от село Калугерово, значителни количества водни маси са прехвърлили коритата си.

Наводнени са дворни места на 20 къщи в селото и 400 дка обработваеми площи. Скъсана на две места е дясната защитна дига след ж.п. моста при селото. Сериозно подкопана е временната пътна връзка Симеоновград-село Калугерово-Гълъбово, преди ж.п. прелеза.
В селото спасители на МДПБА отводняват дворни места и мазета на жилищни къщи.

Спокойна е обстановката в Кърджали, Монтана, Пловдив, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Враца. Във всички области е осигурено денонощно дежурство.

Нивата на реките и язовирите в страната са под постоянно наблюдение.
По разпореждане на министър Емел Етем продължава денонощното дежурство на екипите на МДПБА в цялата страна.