На територията на Видин всичко е спокойно, няма напрежение и няма пострадали хора. Няма сигнали за материални щети от прелетелия над Северозападна България метеорит. В това увери директорът на ОДМВР-Видин старши комисар Петър Коцин на брифинг пред журналисти.

Има един единствен подаден сигнал от село Гомотарци, община Видин за силен гръм.

На много места в цялата област Видин се е чул тътен от падналия метеорит. На различни места тътенът се е чул по-различен начин и със сигурност може да има уплашили се хора.

По-рано очевидци от Видин разказаха за прелетелия метеорит. Хората се впечатлили от светлината, но се уплашили да не е земетресение.

Синоптикът Боби Лазаров обясни, че когато метеоритът навлиза в земната атмосфера вече е метеор. Това, което видяхме може да не е било по-голямо от портокал или киви, предположи той. В момента има активен метеорен поток и е възможно да са някакви части от него. Има огромен метеоритен пояс заради сблъсъците, които се случват между тях в орбитата, коментира Лазаров и добави, че метеоритът прилича много на нашите български скали.

Боби Лазаров заяви, че трябва да се намери и да се разследва метеоритът. Той уточни, че се касае за каменен или каменно-железен метеорит.

Метеорит изплаши Северозападна България?

Метеорит изплаши Северозападна България?

Потребители в социалните мрежи споделят притеснени за силен шум и светлина в небето