Председателят на общинския съвет в Несебър Благой Филипов се опитва „да прекара под масата" два общински парцела на стойност милиони левове без одобрение на Комисията по териториално устройство към Общинския съвет.

Това  заяви председателят на партия ДЕЛА Атанас Терзиев. По думите му, Филипов е близък с дупнишките бизнесмени братя Галеви.

Според Терзиев готвената сделка се отнася за имот от над 1 декар, който ще бъде буквално подарен на общинския съветник Венелин Ташев. Тя обхваща и над 11 декара под хотел „Феста Панорама" в Новия град на Несебър, които се придават към имота на хотела. Мястото се намира до самия морски бряг.

По думите на Терзиев това са най-ценните имоти, които все още са общинска собственост. Стойността на тези имоти по пазарна оценка е около 18 млн. евро.

Той допълва, че в грубо нарушение на закона председателят на общинския съвет е вкарал скандалните преписки в дневния ред на предстоящата общинска сесия този четвъртък без задължителното обсъждане в Комисия по териториално устройство.

Общинските съветници на ДЕЛА имат намерение да сезират всички компетентни органи, ако точките бъдат гласувани. Те допълват, че за да спре ощетяването на общината с милиони левове, ще се обърнат към областния управител на Бургас.