Склад за строителни материали гори в Бургас, информираха от пресцентъра
на РДВР - Бургас.

Сигналът за пожара е подаден в 09.14 часа в бургаската пожарна.

Запалил се е един от складовете на фирма "Вулкан", разположен на ул. "Чаталджа" в края на кв. "Победа".

Своевременно на място са изпратени четири противопожарни автомобила с целия личен състав от РСПБЗН Бургас, като в помощ минути по-късно са дошли още три противопожарни автомобила - два на "ЛУКОЙЛ" - Бургас и един от "Летище" - Бургас.

По първоначални данни горят строителни материали, съхранявани в складовото помещение, в резултат на което се е получило и задимяване, обхванало част от кварталите "Победа", "Акации" и Централна градска част.

От "Гражданска защита" съобщиха, че в момента техни екипи замерват с уреди дали има повишение на концентрацията във въздуха на вредни вещества.

Началникът на службата Йордан Лозев поясни, че към момента няма опасност от обгазяване на района, тъй като димът се издига високо.

До момента няма данни за пострадали от инцидента лица.

Временно е спрян пътният трафик от и за к-с "Меден Рудник", преминаващ през кв. "Победа", като автомобилите, идващи от к-с "Меден Рудник", се пренасочват от кръстовището Средец - Созопол по посока околовръстния път към кръстовище "Трапезица" и стадион "Черноморец". Автомобилите, идващи от Централна градска част се пренасочват на кръстовището на ул. "Индустриална" и "Вая" по улица "Вая" към "Тодор Александров".

Късо съединение е вероятната причина, предизвикала пожара в склад за строителни материали в квартал "Победа" в Бургас, съобщиха по-късно от пресцентъра на полицията в града.

Огънят е локализиран за 45 минути.

В момента районът се разчиства и се работи по окончателното потушаване на огнището.

Изгорели са строителни материали, съхранявани в складово помещение с площ от около 450 квадратни метра.