Жители на Лясковец се събират на протест тази вечер от 18 часа след като снощи кола блъсна и уби на място 12-годишно дете в центъра на града.

Според гражданите липсата на уличното осветление и повдигнати пешеходни пътеки е основната причина за трагичния инцидент. Много пъти сме подавали сигнали в общински съвет за неадекватна маркировка, неосветени улици, но мерки не са взети, заявяват жителите на Лясковец.

В отговор общинските съветници на града посочват, че са внесли предложения за желаните промени от гражданите още през 2019 година. Взетите решения обаче не се зачетоха и изпълниха от кмета Ивелина Гецова, заяви Тодор Тодоров, общински съветник на Лясковец, съобщават от БНР.

Припомняме снощи около 18.30 часа 31-годишния Петър Димитров блъсна с автомобила си и уби момче, което се придвижвало с велосипед, в централната част на град Лясковец.

Детето било пратено от майка си до магазина. 31-годишният шофьор е фитнес инструктор и детски учител по физкултура. Направените му проби за алкохол и наркотици са отрицателни. Задържан е за 24 часа.

Все още се уточняват причините за трагичната катастрофа. 

Очаква се днес Окръжна прокуратура -Велико Търново да образува досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост при нарушение на правилата за движение.