Около 40 души от ромската махала в Разлог протестират пред болницата в града. Повод за недоволството им е смъртта на 4-годишно момченце. Детето е лекувано от астма, съобщи БНР. В района на болницата има засилено полицейско присъствие.

Преди 15 дни четиригодишното момченце е прието в детското отделение на болницата в Разлог с вирусна инфекция и тежки пристъпи на астма.

Според родителите по време на лечението детето е показало алергична реакция към антибиотика "Медаксон", с който е лекувано. Тази сутрин състоянието му се влошило рязко. По думите на майката, момченцето е починало, след като лекарите са му поставили три инжекции "Урбазон" през няколко минути.

Детето има тежки заболявания още от раждането си, обясни директорът на болницата в Разлог д-р Божидар Велев. Дете с детска церебрална парализа, което се е лекувало в отделенията - с дихателна и сърдечна недостатъчност и астма. Влошава се изведнъж рязко, прави остра дихателна и сърдечна недостатъчност и е починало, въпреки реанимации и така нататък, заяви д-р Велев.

Тялото на починалото момченце е предадено за съдебно-медицинска експертиза в Благоевград.