Три нови мини снегорина "Керхер" купи община Каварна, за да разчиства от преспи центъра и улиците на града.

Всяка от машините струва 5 000 лева и за ден е в състояние да разрива 20 километра от снежната покривка. Според кмета на града с тази техника може само за ден да почистим пешеходната зона и тротоарите в централната част на Каварна.

Работници от фирма "Бизоне", която е изцяло общинска собственост, демонстрираха възможностите на малките роторни снегорини.

До края на зимата ще се закупят още две такива машини за селата Българево и Вранино. Представители на общинската фирма в момента са в Германия за друга снегопочистваща техника. Оттам те трябва да се завърнат с един роторен снегорин и два снегорина с гребла и приспособления за опесъчаване".

Община Каварна разполага и с тежка верижна машина МТЛБ и друг роторен снегорин.
С тях в началото на месеца, когато Добричка област беше в бедствено положение, се снабдяваха с храна и лекарства откъснатите населени места и се разчистваше международния път Дуранкулак - Балчик.

"С техниката, която очакваме от Германия общината става напълно независима от фирмите, които разчистват републиканската и общинската пътна мрежа" - категоричен бе кметът на община Каварна Цонко Цонев.