Заради силен снеговалеж, бурен вятър и снегонавявания е спряно движението по АМ "Тракия" в участъка от Карнобат до Бургас, а в отсечката между Ямбол и Карнобат е ограничено преминаването на МПС над 12 т. Подбалканският път I-6 е затворен за всички МПС на територията на област Стара Загора - в отсечката от Мъглиж до Гурково. Ограничено е движението на МПС над 12 т по път I-6 от Твърдица до Бургас.

Без ограничение е пътуването по автомагистралите "Хемус", "Струма", "Люлин" и "Марица".

Дунав мост при Русе е затворен за МПС над 12 т поради усложнените метеорологични условия на територията на Румъния и поради това се спира движението на моторните превозни средства над 12 т, пътуващи към ГКПП Дунав мост - Русе.

Поради обилния снеговалеж, силния вятър и снегонавявания временно е ограничено движението на МПС над 12 тона по път I-5 Русе - Бяла. Отсечката се почиства от 15 машини и от роторен снегорин.

Временно е ограничено движението на всички МПС по път II-21 Силистра - Русе и път II-71 Силистра - Добрич поради обилен снеговалеж, силен вятър и снегонавявания.

Временно е ограничено движението на МПС над 12 т с ремаркета и полуремаркета по път III-864 Проглед - Пампорово - Стойките поради обилен снеговалеж, силен вятър и снегонавявания.

Временно е ограничено движението за МПС над 12 т по път II-29 Варна-Добрич поради обилен снеговалеж, силен вятър и снегонавявания.

Близо 1 500 машини почистват републиканските пътища. Обработката на настилките продължава, за да се осигури безопасността на пътуването при зимни условия. Най-усложнена е обстановката в Североизточна България - в областите Русе, Разград, Добрич и Силистра, и в област Бургас.

Проходът на Републиката е отворен за всички превозни средства. Затворени за всички МПС са проходите "Троянски", "Дюлински" и "Обзорски". За МПС над 12 тона е ограничено преминаването през проходите "Ришки", "Котленски", "Айтоски", "Петрохан" и "Шипка", а за камионите над 12 т с ремаркета и полуремаркета през "Печинско", "Превала" и "Рожен".

Над 1400 машини почистват пътищата в страната

Над 1400 машини почистват пътищата в страната

Отпада ограничението за МПС над 12 т по АМ "Тракия" в посока София на територията на област Пазарджик

Агенция "Пътна инфраструктура" апелира шофьорите, ако не е спешно пътуването да отложат тръгването си до подобряване на метеорологичните условия в Северозточна България и Бургаска област. Необходимо е автомобилите им да са със заредени резервоари, течност за чистачки, подходящи гуми, да имат на разположение вериги, които да използват, ако е нужно, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция". Блокирането на движението от автомобили, които не са с подходящи гуми затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.