Осигурени са 37 милиона лева, които са нужни за 15% увеличение на работещите в градския транспорт в София. Това заяви кметът на София Васил Терзиев, цитиран от БНР.

Той поясни, че една част от средствата са от планираното увеличение на билети и карти. По думите му останалата част от парите е осигурена от държавата. Терзиев добави и че са реализирани са и икономиите в "Метрополитен", свързани с охрана.

Кметът на столицата е категоричен, че няма как да има увеличение на заплатите на работещите в градския транспорт с 30% без участието на Министерството на финансите.

Терзиев отбеляза, че има проекти за изграждане на над 20 паркинга, като някои от тях вече се строят. Той подчерта, че недостигът на паркоместа е проблем, защото в София има над милион автомобили.

Припомняме, че в края на 2023 г. служители на градския транспорт в цялата страна започнаха протест с искане за по-висока заплата. Работещите в столичния градски транспорт искаха ръст на възнагражденяита с 30%. В крайна сметка протестиращите и властта постигнаха компромис.

15% повишение на заплатите спира протеста на градския транспорт, засега

15% повишение на заплатите спира протеста на градския транспорт, засега

Синдикатите обаче остават недоволни