Кметът на София Бойко Борисов откри цех за арматура в село Мировяне. „Три милиона евро са вкарани в този завод. 60 души ще работят в него", изтъкна Бойко Борисов.

По думите му ролята на общината и държавата в условията на икономическа криза е да стимулират реалната икономика. Според него не трябва да се пречи на частния сектор да се развива, а трябва да му се създават благоприятни условия.

На собствениците на цеха Борисов пожела: „Да илядиш - както е казвала баба му".

За следващата година, по думите на Бойко Борисов, София има гарантирани около милиард - милиард и половина евро от еврофондовете, които касаят главно строителството, включително метростанциите и Завода за битови отпадъци.

„В момента се водят много интензивни преговори с Европейската инвестиционна банка, посочи още кметът, като съобщи, че в момента се преговаря за още 7 естакади.

Според него това, което трябва да се направи за бизнеса, е да си осигури свежо финансиране и той лично го е направил.

„Надявам се в рамките на година и половина да отпушим основните пътни артерии", каза още кметът и допълни, че ЕС, ЕК и ЕИБ са щедри към София.

Борисов не спести критиките си и към правителството. По думите му кабинетът харчи много лесно пари.

По думите му 15 милиона лева са похарчени за комуникационна стратегия, но не се дават на общината 4 милиона лева за завършване на южната дъга на околовръстния път.

Вдигат вой до небето, че кой знае каква помощ ни оказват", коментира Бойко Борисов и допълни категорично:
"Ще си намерим пари и ще си я направим".