Около 50 литра на квадратен метър са паднали за час. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова по повод вчерашните дъждове.

В участъци са прелели Слатинска и Перловска река. Всички екипи бяха на терен, увери кметът. И в момента се изчистват щетите. До обяд шахтите трябва да се изчистят.

Няколко болници също са с щети. Наводнили са се приземните помещения на болница Надежда, ВМА, Пирогов. Над 430 сигнала през нощта са подадени за прекъснат ток. Няколко квартала в столицата са без електричество. Но до обяд и те ще имат ток. Имало е много сигнали за наводнени мазета.

Порои потопиха София, Перловската и Владайската река излязоха от коритата си

Порои потопиха София, Перловската и Владайската река излязоха от коритата си

Водата заля улици, подлези, метростанции...

Има един леко пострадал човек от паднал покрив на търговска верига след мълния. Пороят е бил изключително силен и свлякъл листна маса и е запушил шахти. Това за съжаление няма как да се избегне, каза Фандъкова. В болниците е имало наводнени мазета. Наводнени е мазето на театър "Сълза и смях".

Критично е било положението в четирите метростанции. Те вече са изчистени и метрото работи, стана ясно от думите на градоначалника. "Гео Милев", "Оборище", "Манастирски ливади" са с части без ток.

Ситуацията беше изключително тежка, отчете кметът Фандъкова. Обстановката се е успокоила около 05.00 часа.

Метростанция стана гьол, а столични булеварди - плавателни

Метростанция стана гьол, а столични булеварди - плавателни

Квартал "Красна поляна" остана без ток