Граждани по халати протестираха в сградата на Централната минерална баня срещу намерението на Столичната община да превърне двата запазени басейна на банята в склад на музея на София. Това съобщи Нова телевизия.

Артистичният флашмоб беше в сградата на банята. Хората влязоха в сградата като обикновени посетители на Музея, купиха си билети, съблякоха връхните си дрехи, наметнаха бели халати и като заблудени туристи започнаха да търсят минералните басейни в банята.

След обиколка из залите, хората се събраха на едно място и скандираха: "Върнете Минералната баня на София".

Протестиращите припомнят, че на 4 декември в Столична община бе организирано обществено обсъждане.

Според организаторите, стотици софиянци са поискали възстановяването на Минералната баня в СПА комплекс, както е заложено в стратегията на Общината.

Въпреки това, заместник-кметът Чобанов внесе Доклад за превръщането на запазените басейни в зали за събития и разширяване на Музея на София.

ГЕРБ ще превърнат Банята на София в музей на абсурда според столичните социалисти

ГЕРБ ще превърнат Банята на София в музей на абсурда според столичните социалисти

БСП иска обществено допитване до столичани по въпроса

Общината се опитва да приеме доклада в последните дни преди Рождество Христово с очакването, че никой няма да обърне внимание.

Реставрират и второто крило на Централната минерална баня

Реставрират и второто крило на Централната минерална баня

Разширяват Регионалния исторически музей на София

"В момента двата басейна се ползват за склад, а минералната вода изтича в канала", съобщават организации, обявили се против закриването на минералните басейни.