Заместник-кметът на София и член на Управителния съвет на сдружение "ГЕРБ" Цветан Цветанов се включи в почистването на плажната ивица в бургаския квартал Крайморие.

Инициативата е  на младежката организация на ГЕРБ и премина под надслов "Да започнем на чисто", съобщават от сдружението.

Над 30 чувала с боклуци бяха събрани от плажната ивица.
В почистването се включиха над 50 младежи от структурите на сдружението в страната, както и част от учредителите на сдружението - Красимир Велчев, Йорданка Фандъкова - заместник-кмет по образованието на София, Лъчезар Иванов, Албена Коюмджиева и Петя Велкова.

 "Дано видим такива инициативи и от така наречената политическа класа", заяви Цветанов.

Той самият успя да събере два чувала с отпадъци .

Много от хората, опънали кърпите си на плажа, също се включиха в почистването на ивицата.

Те получиха сладки лакомства и бяха призовани да пазят плажовете  чисти.

"За нас има по-важни неща, от които и да е избори - да подкрепим гражданските инициативи", обясни Цветанов и допълни, че целта на сдружението е да се промени сегашното статукво в държавата. 

В отговор на журналистически въпроси за предстоящите президентски избори Цветанов заяви, че ГЕРБ прави задълбочен анализ на ситуацията и ще реагира най-адекватно.

"Нашето сдружение е ориентирано евроатлантически. Моите уважение към всички кандидатски двойки, но ще водим разговори само с тези, които отговорят на тази ориентация на ГЕРБ", допълни Цветанов.
Той отказа да даде персонална оценка на личността на Беронов, тъй като не се познавал лично с него.

Ден по-рано представители на младежката организация на ГЕРБ от цялата страна проведоха втората си национална среща в бургаския хотел "Аква".
В нея се включи и председателят на Управителния съвет на ГЕРБ Душана Здравкова, която по- рано откри изложението на "Златните български майстори и занаятчии" в Несебър. 

Тази вечер предстои откриването на регионален офис на ГЕРБ в Ямбол