От гражданската организация "Спаси София" представиха първия архитектурен проект за цялостен ремонт на междублоково пространство в "Люлин" 6 с четири отделни функционални зони: за детска игра, спорт, отдих и мултифункционална.

Те негодуват, че се работи на парче, а не цялостно.

В столичния квартал "Люлин" 6 Борис Бонев изтъкна, че хората трябва да кажат какво им харесва и какво не им харесва в квартала, за да може това, което ще се получи накрая, да бъде в унисон за живущите. Гражданската организация иска хората да кажат какво им липсва, за да направят, така че да го имат.

Снимка 498975

Източник: Спаси София

"Спаси София" избрали столичния квартал "Люлин", защото той бил един от най-пренебрегваните квартали със 150 000 души население. Тук не се инвестира, а ако се и инвестира, то е на парче, подчерта Бонев.

Той иска да има цялостен подход, при който цялото блоково пространство да има спортни площадки,  място за сядане, място за почивка и достатъчно зеленина.

От "Спаси София" посочиха, че най-големите проблеми, които имат междублоковите пространства в "Люлин", са липсата на осветление, липса на места за сядане, за игра, за детска игра и място, което да бъде ползвано от всички. Те предлагат да бъде създадена рингова алея, която да свързва всички места на него.