15-годишно момче беше спасено от удавяне на плаж в Бургас. То е извадено от морето в района на моста, съобщи БНР.

Според свидетели на случилото се, момчетата са били две, но само едното е паднало във водата. "След като ни повикаха и отидохме на място видяхме, че момчето вече е изкарано на плочата на моста", обясни спасителят Зорница Желязкова.

И трите деца са се удавили край Дуранкулак
Обновена

И трите деца са се удавили край Дуранкулак

Североизточният вятър предизвиква опасни вълнения

"Видимо в безсъзнание, без дишане, без пулс, без нищо, просто си лежи", описа Желязкова първоначалното състояние на младежа.

На момчето е оказана първа долекарска помощ. Свидетели твърдят, че някой е дал нещо и след това момчето е паднало във водата". Момчето е било в съзнание, когато е откарано от линейката.

По-рано от МВР-Бургас припомниха, че на 10 август в Несебър е открито мъжко тяло на морския плаж до пост № 6 в Слънчев бряг - юг. Няма следи от насилствена смърт.

Мъжът е с неустановена самоличност, на видима възраст 50 - 60 години, с височина 170 см., бяла кожа, облечен с тъмен бански, със светла къса коса, без видими белези от наранявания, няма татуировки и отличителни белези. Вероятна причина за смъртта е удавяне. Тялото е откарано в отделение "Съдебна медицина" при УМБАЛ - Бургас за аутопсия.

Същият ден - на 10 август т.г. около 20.00 ч. в Районно управление - Приморско около 19.50 ч. в морето е влязъл да плува 24-годишния С.Б. Той е молдовски турист, пристигнал в България на 31 юли г.

Приятелите му забелязали, че се дави, но докато се организират да му помогнал, той изчезнал от очите им. Около 20.50 ч. на около два метра във водата, полицаите забелязвали мъжко тяло, което обачe от силното вълнение и течение отново било издърпано навътре в морето. Тялото за аутопсия в УМБАЛ - Бургас.

На следващия ден - 11 август т.г. около 18.10 ч. в полицията в Приморско е получено съобщение за инцидент в близост до пост № 4 на Южния плаж в Приморско. В морето се удавил 27-годишния П.Н. от Пловдив.

При бурно море, водните спасители забелязали в морето двама давещи се, като предприели действия по спасяването им. Успяли да извадят единия мъж, но втория е завлечен от мъртвото вълнение навътре в морето. Спасен е 27- годишния Ц.Н. от Пловдив, а брат му - близнак П.Н. е завлечен от бурното море, което около 19.35 ч. Тялото е изхвърле от морето около 300-400 м. от мястото, където влязъл да плува. Трупът на П.Н. е изпратен за аутопсия в отделение «Съдебна медицина» към УМБАЛ - Бургас.

Откриха тяло на мъж на плажа в Бургас

Откриха тяло на мъж на плажа в Бургас

Мъжът не е идентифициран

По-рано тази сутрин - около 04:25 ч. в Пето Районно управление - Бургас е получено съобщение за труп на мъж, открит на плажната ивица на Северния бургаски плаж до пост № 1, между дискотека "Сакса Бийч" и дискотека "Феймъс". Мъжът е на видима възраст между 50 - 55 години, среден на ръст, с нормално телосложение, бяла брада оформена, като катинарче, бяла коса и челно оплешивяване.
Трупът е бил гол, със запретната до раменете карирана риза с къс ръкав на каре. На дясната му ръка над китката е имало татуировка, изобразяваща "Котва", а под нея надпис "SOS".

На лявата ръка над китката е имал татуировка, изобразяваща "Рицар". При огледа видими следи от насилие по трупа не са установени.