Раждане на последния етаж на триетажна сграда във варненския квартал „Виница" затрудни повикания екип на Спешна помощ, който бе принуден да потърси помощ от „Гражданска защита".

Бебето, което проплакало на третия етаж, починало на път за болницата, съобщи Радио Варна. Родилката, на възраст около 35 години, е настанена за лечение във варненската АГ болница.

Сигналът за бременна жена, която има нужда от медицинска помощ, е подаден в Спешния център в 04.22 часа тази сутрин, съобщи шефът на центъра д-р Мая Рашева.

Родилката се обадила заради болки в корема, кървене и съмнения за аборт. Пристигналият на място екип установил, че жената ражда в шестия месец. Заради затруднения с транспортирането й от третия етаж на сградата до линейката медиците звъннали за помощ на тел. 112.

До пристигането на „Гражданска защита" медиците все пак успели да свалят жената по стълбите с помощта на притекли се на помощ двама граждани. По-късно обаче бебето починало на път за болницата. За случая е уведомена полицията.