Инцидент е станал при ремонтни дейности в аулата на Нов български университет (НБУ) в София тази сутрин, съобщи bTV. 

"24 часа" информира, че на място на изпратени два аварийно-спасителни и един пожарен автомобила с общо 13 души в тях, както и екип на Спешна помощ. Сигнал за инцидента е подаден в 9.29 часа. В аулата на университета е станало срутване. Един човек е затиснат. Спешните медици не са могли да стигнат до него, преди да разчистят отломките.

БГНЕС съобщава, че върху затиснатия работник е паднала плоча.

Работник загина при трудова злополука в Пловдив

Работник загина при трудова злополука в Пловдив

Мъжът паднал от голяма височина при извършване на довършително дейности по новопостроена сграда

Първоначално се съобщаваше, че затрупаният мъж е починал. Впоследствие стана ясно, че той е получил сериозни наранявания, но е жив.

Малко по-късно информира, че пострадалият е изваден от отломките и се транспортира с линейка към "Пирогов". Той е получил травматичен шок. Има и фрактури на краката. Спешните медици предполагат, че има и наранявания на вътрешните органи. Веднага на сигнала се е отзовал екип на Спешна помощ. За момента не се знае каква е причината за инцидента.

Стрела на кран падна върху работник в Смолян

Стрела на кран падна върху работник в Смолян

Той е починал на място

Официална информация за случая бе разпространена от пресцентъра на НБУ. От университета съобщават, че един човек е пострадал при инцидент по време на ремонтни дейности в аулата на НБУ малко преди 9.30 ч тази сутрин. Той е работник от строителната фирма, с която университетът има договор за извършването на ремонта. Бил е затиснат от срутения покрив на залата. След сигнала, подаден на тел. 112 на място се отзоваха екипи на Пожарна и аварийна безопасност, Спешна помощ и МВР. Пострадалият е открит под отломките в съзнание, след което е откаран към "Пирогов".

Няма информация за други ранени. Достъпът до мястото на инцидента е ограничен от МВР за осигуряване на безопасността на служителите. Университетът е във ваканция и няма не се провежда учебен процес, но ръководството и служителите оказват пълно съдействие на комптетентните органи.