Община Стара Загора получи днес сертификат за качество по международния стандарт ISO 9001, информира пресцентъра на старозагорската община.

Той бе връчен на кмета на общината проф.Светлин Танчев от Соня Маринова, мениджър Продажби на Bureau Veritas Certification (BVQI ).

„Община Стара Загора е една от първенците по постигнати резултати на екипа в предоставянето на услуги за гражданите, а BVQI е сертифицирал по ISO 9001 над 100 администрации " - споделя г-жа Маринова.

Според  нея Общината не само покрива изискванията на стандарта, но и има облик на бизнес организация - т.е предоставя верни и точни услуги на гражданите в срок.

Сертификатът е валиден за срок от 3 години. Община Стара Загора вече втори път покрива изискванията на ISO 9001- бе съобщено още на брифинг за медиите днес.

BVQI е единственият сертификатор в България предлагащ  сертификат  с валидност в цял свят. Bureau Veritas Certification е сертифициращия орган на Бюро Веритас - международна корпорация с 840 офиса в 160 страни. Фирмата поставя началото на сертификацията в България през 1995 година и е лидер в областта на сертификационните услуги в сферите на качеството, екологията и безопасността с над 1000 клиента в България.

Сертификатът за качество на Община Стара Загора обхваща административните, правните и информационните услуги за граждани и юридически лица.

Сертификатите на Община Стара Загора са акредитирани от кралската служба на Великобритания UKAS и от американската служба за акредитация ANAB.