Платното на улица "Св. Княз Борис" в Стара Загора следва да бъде запълнено отново с павета, а не с асфалт, както бе предвидено в проект.

Това стана ясно на среща с представители на Творческия колектив "На улицата" и кмета Живко Тодоров, в която участва и главния архитект на града Младен Иванов.

Възможно е павиране и на съседните улици, което да създаде нова атмосфера на мястото, а останалите павета на ул. "Св. Княз Борис" частично се запазват, съобщават от колектива.

По идея на кмета Тодоров се предвиждат и артистични градоустройствени намеси в зоната на Пазара и по улица "Сава Силов", както и засаждане на нови рожкови дървета, след като доскорошните бяха отсечени поради лошото им състояние, допълват представителите от творческия колектив. Те заявяват, че ще следят за изпълнението на проектите.

До това развитие се стигна не само от срещата на Колектива с кмета, но и след протест на старозагорци, който бе кръстен "Парти за сбогуване с паветата". Гражданите направиха импровизиран плаж с шезлонги на пясъка в ремонтирания участък, а отстранените павета се бяха сдобили с очи и надпис "накъде", информират от Творческия колектив.

Отсечените дървета бяха превърнати в нетрадиционни саксии за цветя, а на дънерите една сутрин се появиха гравирани стихове на старозагорски поети, допълват още от "На улицата".

Снимка 593256

Източник: Творчески колектив "На улицата"